Levélváltás

Következő >>


Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus.

Kedves Mária igazgatónő,
Most érkezett meg Csaba Testvér internetes körlevele. Ebből tudtuk meg, hogy elindult a Szent József ház élete, és jövő szeptemberre 80-100 gyermek befogadására készülnek.
Jelen levelem egyedül azt célozza, hogy bemutatkozzunk:
1/ Székesfehérvárott a Papi Otthonban élek, és 84 évesen pasztorálok. Vagyis a templomi híveken kívül apostoli csoportjaim vannak, melyek mindegyike szent feladatának és kötelességének tartja a rászorulók segítését.
2/ Eddig, 5 éven át Majnek A. püspök atya kárpátaljai missziójában tevékenykedtünk, - idei húsvéttól kezdve a Déváról kapott hírek hatására csoportjaim arra kértek, hogy munkánk, szolgálatunk célja a Dévai Misszió támogastása legyen.
3/ Van egy 12 tagú apostol csoportom (20-30 éves pedagógusok, egyetemi hallgatók), akik minden csütörtökön estétől reggelig 1-1 órát virrasztanak a dévai, illetve a szovátai misszióért.
4/ A szombat esti sztmisém hivreitől pedig pénzt gyűjtök és ők egyéb adománnyal is segítenek.

Levelem célja épp az, hogy megkérdezzem Öntől, mint a Szent József Ház igazgatójától, hogy melyek azok a dolgok, melyekre legjobban szükségük van, vagy lesz. Annak ugyanis nincs értelme, hogy olyat vigyünk, ami nem kell. Addig nem hirdetem ki a gyűjtést, amig erre nem jön válasz. Mivel Csire Feri a napokban indul Dévára, esetleg rajta keresztül is megkaphatom a választ. Terveink szerint pénz és egyéb adományainkat decemberben karácsonyi ajándékként visszük autóval Szovátára.
Abban a reményben írtam levelemet, hogy kedves Máriához eljut és érdemben kapok rá választ. Számomra égetően fontosak ezek a válaszok, mert ezeket felolvasom, sokszorosítva átadom a híveknek, és ezzel is hitelesítem akciónkat.

Imájukat kérve, én meg gyémántmisés áldásomat küldve tisztelettel köszöntöm:
Barlay Szabolcs atya és apostoli csoportjaKedves Barlay Szabolcs atya!

Nagy örömmel köszöntjük Szovátáról és könnybe lábadt szemekkel írjuk válaszunkat a meghatódottságtól, hogy milyen nagy szeretettel gondolnak ránk és ajálják segítségüket. Igen. Nagy szükségünk van a segítségükre, én hiszem azt, hogy ezeket a gyerekeket akiket Isten RÁNK bízott csak közös erővel tudjuk támogatni: lelkileg, szellemileg és fizikailag. Nekem egyszerű itt az önök által küldött cipőt, bakancsot(csizmát), ruhát, nagykabátot, kisbugyit, zoknit a gyerekre feladni vagy este megfüröszteni az önök által küldött tisztálkodó szerekből (sampon, szappan) Az ételt is szeretettel megfőzöm, ha van miből.( húskonzerv, olaj, cukor, só, tészta, vegeta és fűszerek, müzli, ) Az önök segítsége nélkül nem sokat ér az én jószándékom. Most az ősz folyamán szeretnénk előkészíteni a kertet a tavaszi vetésre, ültetésre. A kert nem termékeny talaj, ezért nehézgépet kell fogadnunk( ami nagyon költséges), ami a letaposott talajt fellazítja a gyümölcsfák elültetéséhez.Van még két épület, amit szeretnénk tatarozni.Az egyik reményeink szerint még a tél előtt elkészül, mert sok gyerekünk van itt a mostani házban és a hideg idején még több érkezik. Köszönjük a jószándékukat és imáikat. Isten áldja meg Önt és a híveit, a csoportját. Bármi, amit küldeni, tenni tudnak értünk segítség. Szeretettel gondol magukra és imádkozik önökért: Marika, Vanda és Eszter a szovátai Szent József Otthon nevelői és a gyerekek


Következő >>