A REMÉNY FÉSZEKALJAI

 


PAPP LAJOS SZÍVSEBÉSZ IMÁDKOZNI HÍVJA A MAGYAROKAT

Többen tudják, de most megismétlem, hogy e sorok írója azért szerkesztheti az INDÍTLAK-honlapot, mert 2004-ben Papp Lajos életmentő szívműtétet hajtott rajta végre. Akkor 85 éves voltam, és nem volt esélyem se a továbbélésre. Orvosaim egyetlen kiutat láttak: azonnali műtét, ha egyáltalában én erre vállalkozom és még inkább, ha találok olyan szívsebészt, aki ilyen állapotban lévő szívet, ilyen magas kor esetén operál!?

Akkor is innét, a balatonmáriai Indítlakomból indultam hozzá, ahol most ezeket a sorokat írom. Pécsre vittek a mentők, várt engem, kezébe tettem le földi életem utolsó óráit, kezet fogtunk, egymás szemébe néztünk, ő ”csak” ennyit mondott: ”A kegyelem órája következik”. Rendelőjének faláról bekeretezett kép nézett rám: A Szentatya áldása, bíztató mosoly az arcán… A kétórás műtét után többször meglátogatott ágyamnál. Elmondta, hogy mint minden műtétnél, az én szívemet is kezébe vette és megsimogatta. Jó naponta rágondolni, és jó ha olvasóim, hallgatóim is tudják, hogy beteg szívemet valaki megsimogatta…. Félév után együtt tartottunk előadást a székesfehérvári Művelődési Házban. Úgy mutattam be a zsúfolásig megtelt Szent István teremben, mint az ország Istentől küldött prófétáját. Előadása után mindenki előtt egyetlen kincsemet adtam át neki: Homlokára rajzoltam kis keresztemet…

Úgy érzem, ennyit el kellett mondanom a most következő tájékoztató előtt. Kevés olyan keresztény magyart ismerek, aki hitelt érdemlőn teszi is, amit mond, mint Papp Lajos, a világhírű, de hazáját elhagyni soha nem tudó orvos.
Aki ismeri és olvassa is honlapunk VILÁGNÉZETEK PERGŐTÜZÉBEN című oldalait, láthatja, hogy milyen gyakran tudósítok róla. Éppen ezért kérem olvasóimat, kattintsanak oda, mert ott szószerint megtalálják mindazt, amiről itt csak összefoglalót nyújtok.
Amilyen mértékben romlott szerencsétlen népünk sorsa és lett egyre jobban kilátástalan a jövője, úgy várt valakit, aki megérinti lelkét, megsimogatja szívét. Átéltük már az ötvenhatos forradalom botrányba és megtorlásba fulladt jubileumát… elhangzott, de még ma is fülünkben zúgnak az öszödi beszéd szennyes mondatai… és ime ekkor imára hívja a magyarokat egy imádkozó és beteg szíveket simogatón operáló orvos a Hősök terére. 2006. november 5.-én Hideg szél… jéghideg eső… és négyezer csendben, fegyelmezetten álló magyar keresztény, aki várja az Igét, az Üzenetet. És ez így hangzott. ”Kérek minden magyart e szent helyen, hogy végre halljuk meg és teljesítsük be Jézus Krisztus evangéliumi szavait: ”Új parancsolatot adok néktek: úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket””.

És miközben Papp Lajos Jézusról és a szeretetről beszélt, a Hősök teréhez vezető utcákon rendőrök százai és rohamkocsik álltak készenlétben, hogy akcióba lépjenek, ha rendzavarásba torkolna az imádkozó magyarok békés találkozója.
De nem volt rájuk szükség. Szakrális hellyé vált a Hősök tere, ahol négyezer keresztény magyar ”csak” imádkozni jött össze, és az adott első szóra mindenki csendben hazament.
Azóta már találkoztunk máskor is, legutóbb Nagypénteken Óbudán, és imádkoztunk a keresztjét hordozó Úr Jézushoz, hogy legyen irgalmas a magyar néphez és tanítson meg minket egyre nehezebb keresztünk hordozásában.

---- Elhatároztam, hogy Papp Lajosról ”portrét” készítek, ami azt jelenti, hogy gyűjtöm a vele készített beszédek, írások legfontosabb üzeneteit és az Indítlak olvasóit is beavatom, hogy jobban megismerjék korunk egyik leghitelesebb keresztény magyar ”tanítóját és mesterét”---