NÉPSZAVAZÁS: Igen! Igen! Igen!

 


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete
sajtónyilatkozata a népszavazásról
2008. február 28.

A tandíjjal és a vizitdíjjal családjainkat sújtják
Szegénység? Jólét?


A népszavazás céljaiért a Nagycsaládosok Országos Egyesülete már a többletterhek bejelentése, 2006 tavasza óta küzd. Tárgyaltunk, egyeztettünk, két nagy létszámú békés utcai megmozdulást is szerveztünk. Gyermekeinket féltő kiáltásainkat a kormányzat nem hallotta meg. A civil világnak, de a lakosságnak is egyetlen hatásos eszköze maradt, a közvetlen demokrácia alkalmazása, a NÉPSZAVAZÁS.

A tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése családellenes. Különösen a két vagy több gyermeket nevelőket érinti hátrányosan és halmozottan sújtja a gyermeküket egyedül nevelőket. Bérből és fizetésből élők számára pártállástól függetlenül lehetetlen akárcsak rövid ideig is két vagy több gyermek tandíját párhuzamosan kifizetni. Bérből és fizetésből élők számára a kórházi napidíjat fizetni táppénzből felér egy anyagi csőddel.

Az egészségügy és az oktatás fizetőssé tétele rendkívül kedvezőtlenül hat a gyermekvállalási kedvre, fokozza minden korosztály kilátástalanságát és egyre nagyobb számban külföldre taszítja gyermekeinket.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ezért a tagságán túl minden magyar választópolgárt, családban élőket és egyedülállókat, anyagi gondokkal küzdőket és jó módban élőket egyaránt arra hív, hogy március 9-én szavazzanak három igennel. Külön kérjük azokat a választópolgárokat, akiknek a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj megfizetése nem jelent gondot, hogy a igen szavazatukkal fejezzék ki szolidaritásukat az érintett családok és egyedülállók iránt.

dr. Szabó Endre
elnök