Fejre  célozva,  közelről  lőtték  ki  a  szemét !

 


Az alábbi levelet az Indítlak honlap szerkesztősége e-mail-ben kapta, s a levél küldőivel egyetért: ez a szörnyűség is jelzi, hova vezethet, ha a bűnt nem követi valódi bűnbánat és megtérés. A jelek szerint sajnos a hazudozás és a megfélemlítés tovább folyik, az érintettek lelkiismerete néma marad. Íme a levél tartalma:


„LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG !!!

K. Péter vagyok, sok embernek elküldöm ezt a levelet, előre is elnézést kérek, ha valaki alkalmatlankodásnak veszi.

"Nem szoktam kör-e-maileket írni" (és továbbküldeni sem)... de most mégis erre vetemedem, mert nagyon fel vagyok dúlva a 23-ai tüntetések­kel szembeni rendőri fellépés miatt.

Nekem sajnos van személyes érintettségem, ugyanis az egyik legjobb barátom súlyos szemsérüléssel kórházban fekszik, és kérdéses, hogy milyen mértékben nyeri vissza a látását; tökéletesen állítólag már nem fogja (bár én nagyon bízom benne, hogy mégis). Öt gyerek édesapja, a legkisebb hat hónapos csecsemő.

Október 23-án este 7 óra felé lőtték szemen a rohamrendőrök (gumi­lövedékkel), kb. 10 méterről, úgy, hogy egyedül volt az utcában (Síp ut­ca – Dohány utca sarka), igyekezett hazafelé, és semmiféle ellenséges maga­tartást vagy ellenállást nem tanusított. Próbálta kikerülni a lezárt területet, és hazajutni valahogy. Nem dobált, nem tüntetett, nem provo­kált... Egyszer csak befordultak az utcán a rohamrendőrök (a Dohány utcából a Síp utcába), és azonnal elkezdtek könnygázt lőni az üres utcába. Ő mindössze 10-15 méterre volt a saroktól, ijedtében a falhoz lapult, közben előszedett egy fehér zsebkendőt, mutatván, hogy nincs támadó szándéka. Amikor a rendőrökkel szembefordult, kb. 10 méterről rálőttek, felszólítás nélkül, a fejére célozva. Szemen találták (szerencsére csak félig, kb 2-3 mm híja volt, hogy nem telibe találták el a szemüregét), a földre esett, és miközben segítséget kért a rendőröktől, és ömlött szeméből a vér, a rendőrök a plexi-pajzzsal fellökték, hogy takarodjon onnan. Talpra állt, és igyekezett elszaladni, amennyire tudott, eközben hátulról gumilövedékekkel lőtték, 5 lövedék nyoma látszik a testén. Jónéhány utcányira elmenekült, próbálta hívni a mentőket, de közben elájult, már csak a Honvéd kórházban tért magához. Tegnap az összes látogatót, aki bement hozzá, rendőrök igazoltatták és vizsgálták át.

Ha mindezt olvasnám, nem hinném el, de láttam őt ma délelőtt a kórházban, személyesen mesélte el a történteket, és elég volt ránézni, hogy el tudjam képzelni az egészet. Tudom, hogy jobb lenne nem is tudomásul venni, de ez sajnos megtörtént, méghozzá itt, Magyar­országon.

Ennyi. Ne haragudj, hogy ilyen ocsmány históriával zavartalak, de úgy érzem ennyivel tartozom a ... nem is tudom minek vagy kinek. Talán csak annyi, hogy ha hasonló esetekről hallasz, tudd, hogy nem feltétlen kitaláció, és sokkal durvább dolgok történtek, mint amit bevall a rendőr­ség...

Üdvözlettel: Péter            


( Epilógusként még két "technikai jellegű" kérdés, amit remélem, még sokat fogunk hallani a továbbiakban:

1.) Miért kergették a rendőrök 3 metrómegállónnyi szakaszon, kb. 2 kilométeren keresztül a tüntetőket a Nyugati pályaudvar közeléből a belváros szíve felé (!!!), egészen az Astoriáig, pontosan rá a Fidesz rendőrség által engedélyezett megemlékezésére, ahol tudniuk kellett, hogy több tízezer ember gyűlt össze békésen? Ahelyett, hogy kiszorí­tották volna a tüntetőket a Nyugati tér felé a körúton kívülre (például a Váci úton), átkergették őket, több órás küzdelem során az egész belvá­roson, egyenesen a Fidesz megemlékezésre.

2.) Hol volt ez a "határozott" rendőrség, és mit csinált egész éjszaka, amikor randalírozók megostromolták és feldúlták a TV épületét? )”


* * *

K. Mária az alábbi utóiratot fűzte a levélhez:

„U.I.: De hallgatva a MDemokrata DVTV lemezén egy parlamenti fideszes képviselőnőt, kicsit a másik oldalról is érdekeset tudtam meg: hogy a rendőrök közt sok a vidéki fiú (ő meglátogatta őket, és szemé­lyesen beszélt velük!), akit felhoztak Pestre hetekkel ezelőtt. Elmondta, hogy többször annyian vannak bezsúfolva a "lakhelyükön", mint ahányan elférnek. Hogy nem kapnak rendesen enni. Hogy nincsenek beosztva, csak kivezényelve, sokan ott állnak a Parlament előtt vigyázzba lecöve­kelve hajnali 4-ig étlen-szomjan. Aztán előfordul, hogy utána kapnak egy doboz sört. Evés, pihenés helyett. Nem látták a családjukat hetek óta. Állatokat csinálnak belőlük. Ez is disznóság.