VELED VAGYUNK, EGER!

 


EGRI CSILLAGOK 2008-BAN

Kérem sürgősen terjeszteni, mert nagyon rövid az idő!
VELED VAGYUNK, EGER!
Budakeszi, Debrecen, Dunakeszi, Győr, Kalocsa, Kecskemét, Martonvásár, Monor, Nagykanizsa, Pécs, Sárospatak, Szentendre, Szombathely, Tatabánya már szervezi az Egriek melletti kiállást, de további városok is jelezték csatlakozási szándékukat.

Egerben valami nagyon fontos történik. Megállj parancsol a magyar dolgozók öntudata a globális tőke magyarországi képviselőinek. A kórház közel ezer alkalmazottja utasítja el a privatizációt. Nem hajlandók aláírni a HospInvest által felajánlott munkaszerződést. A HospInvest - hála az egészségügyben dolgozók összefogásának és az ezt sikeresen koordináló Magyar Orvosi Kamara és az EDDSz kiállásának - sikertelenül próbálta más vidékekről feltölteni a kórház hiányzó létszámát, így egyelőre nem kerülhet a HospInvest tulajdonába a kórház.
Három nővér és egy orvos éhségsztrájkkal tiltakozik az ellen, hogy a kórház a HospInvest kezébe kerüljön. További húsz nővér, ill. orvos jelentette be csatlakozási szándékát. Tudjuk, az egri kórház az utolsó végvárak egyike Heves megyében, hiszen a környező kórházak többnyire már a karvalytőke kezében vannak a "privatizációs" folyamat "eredményeként".

Az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak összefogása immár egy éve akadályozza az MSZP-SzDSz hátszelével folyó kórházprivatizációt. A magyarság életében ötven éve példa nélküli ez a kitartás. Bár a cselédmédia igyekszik ezt bagatellizálni, mi tudjuk, hogy Egerben ezzel akár el is dőlhet az egészségügy törvénytelen magyarországi privatizációja elleni küzdelem. Ezért közös ügy ez a harc minden magyar számára, minden, magát magyarnak tartó szervezet kötelessége, hogy segítse Egert!


Üdvözlettel: Koós Norbert